Uusimies vapaalla Kohdalle sattuvaa lähikulttuuria Suomen Turusta

Menestys Olympialaisissa - onko se edes suotavaa?

  • Menestys Olympialaisissa - onko se edes suotavaa?

Anti-urheilullinen välilausahdus yhteiskunnasta ja urheilusta.

Kuinka Suomi voittaisi valtavasti mitaleita Olympiakisoissa? Pitäisi olla ammattilaisia, jotka eivät mitään päivätöitä tee harjoittelemisen lisäksi... poikkeuksena nyt toki, että esim. purjehtimista ja lääkäriksi opiskelua pystyy tekemään molempia, jos löytyy fyrkkaa. Kuitenkin, pitäisi satsata yhtä paljon rahaa ja resursseja kuin USA, Venäjä ja Kiina että pärjäisi yhtä hyvin. Tai vaihtoehtoisesti pitäisi olla jokin kätevä siirtomaa, jossa ruumista rääkkäävistä kurjista oloista, ilman veltostuttavaa ylellisyyttä asukkaat ponnistaisivat elämänsä kaupalla parempaa kohti tai muuten vaan yleviä unelmia elättäen.

Ei tällainen pieni, järkevä ja suhteellisen leppoisa maa (onneksi) pärjää nykyisessä superammattilaisurheilussa, toista se oli amatöörien aikaan ja maatalousyhteiskunnassa. Urheilumme kehno tila tosiaan kuvaa yhteiskuntaamme, ennen kaikkea sitä miten hyvä se on.

Suurvaltapolitiikkaan, sitähän tuo näyttää olevan, on turha sotkea näppejään tämmöisen maan millään urheilukentällä. Kilpavarusteluahan tuo näyttää olevan, kallista sellaista. Olympiaisännyys on propagandavoitto, varsinkin jos voittaa paljon lajeja omissa kisoissaan. Sitä paitsi nykyään Suomi pärjää taekwondossa ja Trinidad&Tobago keihäänheitossa. Mitä järkeä enää?

Yleisen liikuntakulttuurin taas tulisi olla erossa huippu-urheilusta. Mielellään jopa pelien ja leikkien, vaikka se on usein vieläkin kinkkisempi juttu. Liikunta on hyve, kilpailukin on monien mielestä mukavaa ja kiihdyttävää, mutta tämän päivän huippu-urheilu on tänä päivänä aika lailla kyseenalaista viihdykettä. Liikaa nopeammin, liikaa korkeammalle, liikaa voimakkaammin, paikat ei kestä. Enkä edes käyttänyt doping-korttia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.